Προϊόντα Θερμοπρόσοψη
Προϊόντα » Θερμοπρόσοψη
 
Ceresit CT 87 “2 in 1”

Λευκή κονία συγκόλλησης & τοποθέτησης οπλισμού συστημάτων ETICS (θερμοπρόσοψης)

Ιδιότητες
Δεν απαιτεί primer πριν την εφαρμογή του σοβά. Σημαντικά μικρότερη κατανάλωση. Υψηλή πρόσφυση σε ορυκτά υπόβαθρα και θερμομονωτικές πλάκες EPS & ορυκτοβάμβακα. Υδρατμοπερατό. Ανθεκτικό σε κλιματολογικές καταπονήσεις. Εύκαμπτο. Ινοπλισμένο. Ανθεκτικό σε τριχοειδή και ρηγματώσεις.
Τρόποι Εφαρμογής

1. Συγκόλληση. To Ceresit CT 87 προσφύεται σε σταθερά και υγιή και στεγνά υπόβαθρα όπως σοβάδες, τσιμεντοκονίες, τοιχοποιία, εμφανές μπετόν και άλλες επιφάνειες ελεύθερες από λίπος, άσφαλτο, σκόνη και άλλες διαχωριστικές στρώσεις. Η κακή επιπεδότητα του υποβάθρου οφείλει να διορθώνεται με τσιμεντοειδή κονία ή με το έτοιμο επισκευαστικό CT 29 ή με θερμομονωτικό σοβά Ceresit CT 24. Κάθε μη σταθερή στρώση (ασταθή χρώματα π.χ.) να απομακρύνεται με υδροβολή. Μύκητες και άλγη να απομακρύνονται με συρματόβουρτσα και ακολούθως να επαλείφουμε εκεί αντιμηκυτικό διάλυμα. Πολύ απορροφητικά υπόβαθρα να επαλείφονται με primer CT-17 και να αφήνονται να στεγνώσουν για 4 ώρες. Ελέγχουμε -σε περίπτωση αμφιβολίας- την επιτυχή πρόσφυση του θερμομονωτικού κολλώντας τεμάχιά του (10 Χ 10 cm) σε διάφορα σημεία και προσπαθώντας να τα αποκολλήσουμε μετά 4-7 ημέρες. Η συγκόλληση είναι επαρκής  όταν η πλάκες EPS σχίζονται στην προσπάθεια αποκόλλησης τους. Το CT 87 αναμιγνύεται με κρύο καθαρό νερό (7,25 έως 7,75 lit νερό / 25-κιλο σακί) χρησιμοποιώντας δράπανο έως ότου προκύψει μια ομογενής πάστα. Απλώνουμε την έτοιμη πάστα περιμετρικά στην ράχη του θερμομονωτικού σε μια ζώνη εύρους 3-4 cm, καθώς και σε μερικά σημεία στο κέντρο, με μια διάμετρο 8 cm. Ακολούθως συμπιέζουμε το θερμομονωτικό στον τοίχο. Στον ορυκτοβάμβακα, πριν από αυτό, προηγείται μια ολική προεπάλειψη της ράχης με CT 87 χρησιμοποιώντας μια μακριά μεταλλική σπάτουλα. Η σωστή εφαρμογή σημαίνει ότι το συμπιεσμένο CT-87 καλύπτει περίπου το 40% της ράχης. Σε ήδη λείες επιφάνειες  μπορούμε να κτενίσουμε το CT-87 στην ράχη του μονωτικού με μία κτένα με δόντι 10-12 mm. Σε κάθε περίπτωση τα μονωτικά τοποθετούνται κτιστά, σαν τούβλα (σταυρωτά).


2. Οπλισμός. Αφού τοποθετηθούν οι θερμομονωτικές πλάκες τις γυαλοχαρτίζουμε ώστε να επιπεδωθούν και ακολούθως τις στερεώνουμε και με τα ειδικά καρφιά. Η στρώση οπλισμού με το CT 87 να ακολουθεί άμεσα. Στον ορυκτοβάμβακα, πριν από αυτό, προηγείται μια ολική προεπάλειψη με το CT 87 χρησιμοποιώντας μια μακριά μεταλλική σπάτουλα. Αν οι θερμομονωτικές πλάκες EPS τύχει να αφεθούν ακάλυπτες για καιρό (1-2 εβδομάδες π.χ.) και κιτρινίσουν, τότε το κιτρινισμένο τμήμα τους να απομακρύνεται με γυαλοχάρτισμα. Στην πρώτη, φρέσκια, στρώση του CT-87 τοποθετείται το πλέγμα οπλισμού CT-325 με αλληλοεπικάλυψη 10 cm. Ακολουθεί δεύτερη στρώση σε τέτοιο πάχος ώστε το πλέγμα να μην είναι πλέον ορατό. Καμιά από τις ανωτέρω εργασίες δεν γίνεται με βροχή.

Πεδίο Εφαρμογής
Το υλικό Ceresit CT 87 είναι η «2 σε 1» κονία συγκόλλησης & τοποθέτησης οπλισμού των συστημάτων θερμοπρόσοψης της Ceresit. Χρησιμοποιείται τόσο για EPS όσο και για ορυκτοβάμβακα. Το λευκό του χρώμα και η σύνθεση του χρησιμεύουν ώστε να καταργείται το αστάρι πριν από τελικό επίχρισμα. Τα ελαφρά γεμιστικά του έχουν σαν αποτέλεσμα μια σημαντικά μικρότερη κατανάλωση και πολύ ευκολότερη εφαρμογή.
Προδιαγραφές
Βάση : Ινοπλισμένη τσιμεντοειδής κονία. Χρόνος ζωής μίγματος 2 ώρες. Πρόσφυση σε μπετόν : ≥0,6 MPa. Πρόσφυση σε EPS: ≥0,1 MPa (θραύση στο EPS). Πρόσφυση σε ορυκτοβάμβακα:  ≥0,05 MPa (θραύση στον ορυκτοβάμβακα). Θερμοκρασία εφαρμογής : + 5°C έως +25°C
Συσκευασία
25 kg
Ημερ. Λήξεως
12 μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία παραγωγής.
Φυλλάδια
Site Map  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία
Αδαμάντιου Κοραή 11 Θεσσαλονίκη - Τ.Κ. 54249 :: Τηλ.: 2310 320680, 2310 320647 - Fax.: 2310 320647 :: E-mail: info@ikofarben.gr
Designed and Developed by Amasis Web and Graphic Design