Τεχνικές Λύσεις Ταρατσόκηπος
Τεχνικές Λύσεις » Ταράτσα » Ταρατσόκηπος
 
1. Μπετόν στεγανοποιημένο με CC 197
Η κατασκευή του ταρατσόκηπου αρχίζει από την προσθήκη στεγανοποιητικού προσμίκτου
Ceroc CC 197 κατά την διάρκεια της σκυροδέτησης.
 
2. Τσιμεντοκονία ρύσεων με CC 81 & ίνες STW 18mm
Πάνω στην πλάκα της ταράτσας είναι απαραίτητη η διαμόρφωση στεγανών ρύσεων προς της υδρορροές. Οι στεγανοποιήσεις ταρατσόκηπων είναι συνδυασμός του στεγανοποιητικού υλικού και των ρύσεων. Για την αποτροπή αποκόλλησης της τσιμεντοκονίας πρέπει να προηγηθεί μία ιλύς πρόσφυσης με πρόσμικτο CC 81.

Το επόμενο στάδιο δουλειάς είναι η κατασκευή της τσιμεντοκονίας ενισχυμένης με ειδικές Ίνες πολυπροπυλενίου STW Krenit 18mm (που ισοδυναμούν με σιδηρό πλέγμα και το καταργούν), και γαλάκτωμα συνθετικής ρητίνης CC 81. Η προσθήκη επιπλέον του στεγανοποιητικού μάζης Ceroc CC 93 την καθιστά αντιπαγετική.
 
3. Στεγανοποίηση
Είναι αυτονόητο ότι εδώ απαγορεύεται η χρήση των γνωστών συμβατικών στεγανοποιητικών υλικών (είτε επαλειφόμενων, είτε μεμβρανών και ασφαλτοπάνων) αν δεν τροποποιηθούν. Υπάρχουν πολλές μορφές ειδικής τροποποίησης. Για παράδειγμα στα ασφαλτόπανα μια δόκιμη μέθοδος είναι ένα φύλλο χαλκού που διατρέχει όλο το σώμα του. Με την τροποποιημένη πλέον μορφή τους τα υλικά στέγης μπορούν να πιστοποιηθούν ειδικά για την χρήση ταρατσόκηπων. Η προδιαγραφή αυτή είναι οι πανευρωπαϊκές οδηγίες FLL (FLL-Richtlinien).

Η στεγανοποίηση εφαρμόζεται πάντα αφού διαμορφωθούν οι ρύσεις (1-2%). Τέτοιου είδους στεγανοποιήσεις, που μπορεί κανείς να επιτύχει στεγανοποίηση και ταυτόχρονη αντιρριζική προστασία είναι, είτε το Bauder Plant E, είτε η μεμβράνη Thermophol U 15. Αν μια εταιρεία θελήσει να πιστοποιήσει τα υλικά της, η χορήγηση της αδείας θα δοθεί μετά 4 ολόκληρα χρόνια γιατί τόσο διαρκεί το πείραμα και τα τέστ FLL.

Η Bauder ενσωματώνει πάντα την αντιρριζική μεμβράνη και το στεγανοποιητικό υλικό (ασφαλτόπανο ή PVC) σε 1 μόνον υλικό. Έτσι δεν απαιτούνται 2 στρώσεις διαφορετικών υλικών. Πέραν τούτου όμως, αυτά τα 2 σε 1 υλικά είναι και από μόνα τους υλικά μιας μόνο στρώσης. Μπορούν μάλιστα να παραμείνουν και εκτεθειμένα στον ήλιο για χρόνια και η απόφαση για μετατροπή της επιφάνειας που στεγανοποιούν σε κήπο, μπορεί να ληφθεί οποιαδήποτε στιγμή.
 
4. Αποστράγγιση
Μετά την στεγανοποίηση ακολουθεί η αποστράγγιση, η οποία αποτελείται από μια στρώση κροκάλες, η οποίες περιβάλλονται από γεωύφασμα Bauder W300 . Το γεωύφασμα είναι απαραίτητο για την αποστράγγιση του κήπου. Διατίθεται και σαν έτοιμο υλικό από την Bauder.

 
Site Map  |  Όροι Χρήσης  |  Επικοινωνία
Αδαμάντιου Κοραή 11 Θεσσαλονίκη - Τ.Κ. 54249 :: Τηλ.: 2310 320680, 2310 320647 - Fax.: 2310 320647 :: E-mail: info@ikofarben.gr
Designed and Developed by Amasis Web and Graphic Design